Just Wait...

Lambowood®

Uit het beste hout gesneden

Lambowood®

Lambert van den Bosch BV is importeur en producent van een compleet assortiment hout- en MDF producten in de meest uiteenlopende varianten voor de professionele markt in Nederland. Lambert van den Bosch BV is de eerste Nederlandse houthandel die zelf de productie van gemodificeerd vurenhout ter hand neemt. De Lambo-techniek is vernoemd naar Lambert van den Bosch en ontwikkeld door de 3e en de 4e generatie Van den Bosch. Gemodificeerd hout is voor bepaalde houttoepassingen een goed alternatief. Zowel kwalitatief als prijstechnisch. Lambert van de Bosch BV levert onder meer Lambowood® rabathout voor gevels, wanden en plafonds.

Draad: recht
Nerf: fijn tot matig grof
Schroeven/spijkeren: goed
Lijmen: goed
Duurzaamheidsklasse: II
Massa: ca. 400 kg/m3

 

Lambowood® is milieuvriendelijker dan gewolmaniseerd vuren door het proces van modificeren. Bij het modificeren worden geen chemicaliën toegepast. Het proces begint bij het drogen van het hout naar nagenoeg 0%. Bij een vochtgehalte van 3 tot 4% begint het modificatieproces en wordt de temperatuur naar ca. 210 °C opgevoerd terwijl tegelijkertijd het zuurstofgehalte in de lucht van ca. 22% naar hooguit 2% wordt teruggebracht. De inhoudsstoffen ‘verbranden’ en de schimmels vinden geen voedingsbodem meer.

Het hout wordt iets brozer, maar voor de productie van houtproducten voor de afbouw vormt dat geen belemmering. Het krimpen en zwellen is nog maar 20% van wat het hout van nature doet. Lambowood® is dus een zeer stabiele grondstof.

Lambowood® laat zich perfect schaven en afwerken. Het afwerken van het hout gaat uitstekend met alle typen verven. De droogtijd is wel iets langer, omdat het hout minder makkelijk vocht opneemt. Ten opzichte van naturel vuren is gemodificeerd vuren zo’n 100% duurder, maar dan heeft men wel rabathout van duurzaamheidsklasse 2 waarop met gemak 10 jaar garantie kan worden afgegeven.

Wanneer men gemodificeerd vuren vergelijkt met een meranti rabatdeel is gemodificeerd vuren 40% goedkoper, terwijl de duurzaamheid hoger is. Het prijsverschil tussen gemodificeerd vuren en Western Red Cedar voor rabatwerk is nog veel groter.

Greenline MDF®  Alle modellen  All weather series®